Wijnexcursie Aan de Breede Beek

Op bezoek bij de beste wijngaardenier van 2019 èn 2020

Wijngaardenier Henk Breugem, tevens gezinstherapeut, is voor de tweede maal uitgeroepen tot wijnboer van het jaar tijdens de wijnkeuring der Lage Landen. Wat een compliment! Henk, die de voorsprong heeft zoon van een tuinder te zijn, plantte nieuwe, meeldauwtolerante druivenrassen aan als muscaris, solaris, johanniter en regent, waardoor hij op duurzame wijze kan werken. Hij maakt hiervan rood, wit en rosé, maar wat speciaal opvalt is zijn Secco (gouden medaille!), een droge parelwijn van de muscaris. Vijf zilveren en drie bronzen medailles kreeg Henk voor zijn andere wijnen. Geen enkel risico, om hier te gaan wijnproeven!

wijnexcursie aan de breede beek
wijnexcursie aan de breede beek

Wijnrestaurant op een landgoed

De start bij Alberto’s is meteen al goed, met koffie en gebak bij een echt Italiaans restaurant dat met bijna uitsluitend biologische producten werkt, liefst uit de streek. De wandeling voert door het coulisselandschap van de Gelderse Vallei met loofbossen, heidevelden, weilanden en langs landgoederen. Tussen beuken en eiken door biedt de tocht schitterende doorkijkjes op groene weilanden met koeien en goudgele korenvelden.

Een wijnproeverij met een lunch van streekproducten, zittend aan tafels in de wijngaard, lekker buiten, op een landgoed. Daarvoor hoef je niet naar Zuid-Frankrijk! Na 11 km lopen is het hier zeer prettig uitblazen. Op een relaxte manier proeven we de prijswinnende wijnen.

Kijk voor meer informatie over Aan De Breede Beek op  www.aandebreedebeek.nl

ga je mee? 

GELDERSE VALLEI

De start bij Alberto’s is meteen al goed, met koffie en gebak bij een echt Italiaans restaurant dat met bijna uitsluitend biologische producten werkt, liefst uit de streek. De wandeling voert door het coulisselandschap van de Gelderse Vallei met loofbossen, heidevelden, weilanden en langs landgoederen. Een wijnproeverij met een lunch van streekproducten, zittend aan tafels in de wijngaard, lekker buiten, op een landgoed. Daarvoor hoef je niet naar Zuid-Frankrijk! Na 11 km lopen is het hier zeer prettig uitblazen. Tussen beuken en eiken door biedt de tocht schitterende doorkijkjes op groene weilanden met koeien en goudgele korenvelden.

Kijk voor meer informatie over Aan De Breede Beek op  www.aandebreedebeek.nl