Wijnexcursie Brabantse Wal

Wijn en asperges

Vanuit een bosrestaurant, (koffie!), lopen we van Putte naar Ossendrecht door het bijzondere landschap van de Kalmthoutse Heide naar Domaine de Brabantse Wal in Ossendrecht. De wandeling –  8,5 km heen, 6,5 km terug – is plaatselijk ietsje geaccidenteerd. In de wijngaard genieten we van een driegangen aspergelunch met proeverij van de bekroonde wijnen, met Brabantse walnootlikeur toe. 
Wijnboer Paul Bosse vertelt ons over zijn wijn-avonturen. 
De Brabantse Wal is een hoge rand in het landschap, een ‘aardkundig waardevol gebied’ vanwege zijn schoonheid en vergezichten. Van deze zandgrond komen uitstekende asperges met BOB kwalificatie.

Wijngaard bezoeken Twente
Wijngaard bezoeken Nederland Vinaventura

Klein wonder en groot geluk!

Het kleine (1 hectare) Domaine de Brabantse Wal is in 2012 opgezet door Paul, eigenlijk consultant in de IT, maar sinds kort enthousiast deeltijdwijnboer. Drie witte druivenrassen plantte hij achter zijn woonhuis: johanniter, souvignier gris en solaris. Daarvan wordt zeer goede wijn gemaakt, bijzonder, gezien de jonge leeftijd van de planten. Een Klein Wonder en een Groot Geluk. De namen van de wijnen. Bij de “Wijnkeuring van de Lage Landen 2018” won Klein Wonder voor het tweede jaar goud; Groot Geluk ontving zilver.  Wat een compliment voor Paul.

Lees meer over Domaine de Brabantse Wal op http://onze-wijngaard.nl/ 

ga je mee? 

BRABANTSE WIJNEN