Wijnexcursie De Kleine Schorre

Zeeuwse Zilte Zaligheden op Schouwen-Duivenland

Aan de rand van Dreischor, “het mooiste ringdorp van Zeeland”, ligt sinds 2001 een van de grootste en meest professionele wijnbedrijven van Nederland, de Kleine Schorre. Eigenaar Johan van de Velde houdt zich vooral bezig met de wijngaard en het wijn maken. Hij zal ons daarover vertellen tijdens een rondleiding door wijngaarden en kelder. Het Proeflokaal, gevestigd in de authentieke, zwart geteerde schuur uit 1735, wordt gerund door Guus en Sitare de Jong.

De Kleine Schorre is een van de weinigen die de bij aanplant van de druivenrassen speciaal heeft gelet op de combinatie met streekproducten. De druivenrassen zijn gekozen bij de Zeeuwse Zilte Zaligheden: oosterscheldekreeft, oesters, mosselen, platvis, lamsoor en zeekraal. Pinot gris, pinot blanc, rivaner en auxerrois geven hiervoor het beste resultaat. En de Brut de Zélande vormt het ideale aperitief!

 

Met een glas op het terras en wandelen langs het water

Bij deze excursie ligt de nadruk op de zalige combinatie van Zeeuwse wijn en gerechten. Guus, die hiermee al ervaring had, kan in Proeflokaal de Kleine Schorre helemaal losgaan. Wij gaan daarvan genieten, na een wandeling door de landelijke omgeving. De eerste kilometers van deze ca 9 km lange tocht voeren door de wijngaarden. We dwalen door natuurgebied het Dijkwater, waar je kreekloopjes van voor de watersnoodramp ziet. Tot 1953 was dit een belangrijk water met vier haventjes voor het transport van landbouwproducten naar de steden. Na de ramp werd de goede grond ingepolderd. De “slechte” grond werd natuur: bos, riet, open brak water, een eilandje, oude dijken en bloemrijke graslanden.

Lees meer op www.dekleineschorre.nl

Meer zien? Kijk deze video van Chefs Friends over de Kleine Schorre.

Ervaring van een deelnemer

Ik vond het een heerlijke dag! Alles uitstekend georganiseerd door jou, een fantastische wandeling (zo mooi daar!), heerlijke lunch met deskundige toelichting op de wijnen en gerechten, leuke mede-genieters. Fijn dat je voor mij vervoer had geregeld, iemand die mij zo comfortabel gehaald en teruggebracht heeft!

Dank voor alles!

Annemarie, Gouda

-

ga je mee? 

SCHOUWEN DRUIVENLAND!