Wijnreis Barolo Italie Els Groot
wijngaarden italie bezoeken
Wijnkasteel bezoeken italie
Wijnkasteel slapen italie
Wijngaard bezoeken Italie
wijnreis piemonte

Vorige
Volgende

Gastronomische Wijnreis Barolo

Mijn meest decadente en gastronomische wijnreis. Je slaapt op drie top-adressen. Eerst het sprookjesachtige Castello di Novello, op een heuvel, met zijn dakterras vanwaar je 360 graden uitzicht hebt tot aan de besneeuwde Alpentoppen. Dan historisch wijngoed Fontanafredda, in een romantisch park met eeuwenoude bomen. De luxe kamers bieden schitterend uitzicht over de cru wijngaarden. We krijgen een proeverij van oude barolo’s, waarvan twee single vineyards. Sterrenrestaurant Guido is hier gevestigd.

Tot slot Villa Tiboldi, een schitterend wijngoed in het Roerogebied, omgeven door wijngaarden, heerlijk rustig in het groen. Uitstekend restaurant, panoramazwembad, verrukkelijk terras: hier voel je je koning (-in)!

ga je mee? 

KASTELEN EN EXCLUSIEVE WIJN

 • Data 2022 : 16 – 22 oktober
 • Standplaats: Noordwest Italië, regio de Langhe, een uur ten zuiden van Turijn. Meerijden vanuit Nederland is een mogelijkheid.
 • Verblijf: 3 dagen kasteel bij Barolo, 1 dag wijngoed Fontanafredda, 2 dagen agriturismo in het Roero gebied
 • Groepsgrootte : tussen de 6 en 12 personen
 • Prijs : uitgaande van 2p kamer €1795 p.p.. Bij kamer alleen komt er €265 bij
 • Aanmelden voor: 15 september


aanmelden

https://www.youtube.com/watch?v=SL1dcYNBIm8Kijk deze prachtige video van kastelen in het Barolo Wijngebied. Tijdens deze wijnreis slaap je 3 nachten vlakbij Novello, dat je de eerste minuut ziet. In minuut 2.08 zie je Castello di Grinzane waar we lunchen in het historische restaurant met Michelinster. Zie je jezelf al zitten op het mooie terras, een Barolo in je hand, nagenietend van een wandeling door de groene heuvels en wijngaarden?
© Video Copyright 2019 Bernelli Luca 

Barolo: mijn meest exclusieve en gastronomische wijnreis

Het Barologebied is herfstige bossen, zon boven nevels die in de dalen hangen, stoere kastelen op de heuveltoppen. Hier en daar een dorp, hier en daar een wijnbedrijf. Patchwork van kleurige wijngaarden, vierkantjes met rijen in verschillende richtingen aangeplant. Op de achtergrond immer de besneeuwde Alpentoppen. Glamour naast eenvoud; exclusieve topwijnen naast moscato d’Asti.
Piemonte is voor mij ook: verschrikkelijk aardige mensen die je gastvrij zullen ontvangen.

Barolo wijnreis
Wijnreis Barolo Italie

Eten op toplocaties

Drie nachten slaap je in een kasteel op een sprookjesachtig mooie plek in Novello. Het dakterras kijkt 360 graden uit over de weide omtrek, op de achtergrond de besneeuwde Alpen.
Je verblijft een nacht op wijngoed Fontanafredda. Het ligt in een park met eeuwenoude bomen. Uitzonderlijk samengaan van historie met een bruisend, modern bedrijf. De luxe gastenkamers bieden schitterend uitzicht over de cru wijngaarden. Sterrenrestaurant Guido is er gevestigd.
Tot slot Villa Tiboldi, paradijselijk wijngoed op een heuvel in het Roerogebied. Imposant gelegen tussen wijngaarden, rustig in het groen. Prachtig panoramazwembad, verrukkelijk terras: hier voel je je koning of koningin!

Ook eten doen we vaak letterlijk op de top! Zoals de lunch bij restaurant Al Castello, met Michelinster, in de middeleeuwse burcht van Grinzane-Cavour

Lees hier mijn blog over de mensen van het Castello di Novello.

Hoogtepunten

 • het waanzinnig mooie landschap, Unesco werelderfgoed. In de herfst kleuren de golvende wijngaarden goud, oranje, geel, rood.
 • de avontuurlijke truffelzoektocht in de bossen met Silvio en zijn truffelhondje Tea.
 • fantastische wijnen en wijnproeverijen op zeer uiteenlopende wijnbedrijven. 
 • viermaal een baroloproeverij, eenmaal een Roero proeverij. 
 • aan tafel proeven we vele andere wijnen, beroemd (barbaresco) en bijzondere (favorita, arneis, pelaverga, grignolino).

Bereikbaarheid

Bij deze reis is het fijn als je met eigen auto kunt komen. Daarnaast breng ik graag deelnemers die willen carpoolen met elkaar in contact. Als je besluit om met vliegtuig of trein te komen, denk ik met je mee over hoe je makkelijk op de startlocatie komt en of je opgehaald kunt worden. 


programma

Wijnreis Piemonte

Wat zeggen deelnemers?

“Een topreis, de beste wijnreis tot nu toe, terwijl de andere reizen ook zeer goed waren. En de wijnen smaakten mij ook beter dan bij eerdere reizen waar ik soms moeite had met een stroeve rode bij een proeverij. Maar daar kan een reis niks aan doen.
Het restaurant in Calstellinaldo was wel het meest grappige restaurant waar ik ooit heb gegeten. Hel leek wel een film! Mijn complimenten Els.”

Rieky van Walraven


aanmelden

Wijnkasteel italie