Weekend Champagnestreek

Individueel arrangement in het mooiste dorpje van de regio, midden tussen de wijngaarden en een Parc Naturel Régional. Je overnacht bij champagneboeren in hun zeer charmante B&B in het dorp, uitzicht over het dal van de Marne. Heerlijke tuin met zwembad! De datum kies jij. Liefst ruim tevoren, want de streek is geliefd en er zijn weinig hotels.

wijnreis luxe

Mediterraan Slovenië

Wijn en gastronomie in het westen van Slovenië! Opkomend wijnland, land van ‘orange wines’ en rijke culinaire tradities. De natuur en de wijngaarden zijn zo mooi, je waant je in Toscane of Piemonte. We bezoeken zeven wijnboeren die allemaal natural wines maken. De mediterrane kust heeft alle ingrediënten voor een Vinaventura wijnreis.

Wijnreis Alto Adige

7-daagse reis vanuit een heerlijk hotel in Caldaro / Kaltern, een van de mooiste wijndorpen van Alto Adige. Een wijngebied van overweldigende schoonheid, de overgang van Alpien naar Mediterraan met ‘best of both sides’. Het heeft de zuidelijke zon, goede olijfolie, pasta en een perfect kopje cappuccino. Tegelijkertijd vind je er de indrukwekkende, ruige Dolomieten, een lange wandeltraditie en knusse bergrestaurants.

Wijnweekend Ahrdal

Een heerlijk lang weekend helemaal eruit! Vierdaagse wijnreis in het meest noordelijke rode- wijngebied van Duitsland, het zeer schilderachtige Ahrdal, maar drie uur rijden van Utrecht. Wandelingen langs een van de mooiste routes van Duitsland, de hooggelegen Rotweinwanderweg. Verblijf nabij Mayschoss in een authentiek hotel aan de Ahr, met grote tuin aan het water en heerlijk terras. Met o.a. bezoek aan de grote vernieuwer in de regio Mayer-Näkel en aan een biologische wijnboerderij

wijnreis languedoc

Ontdekkingsreis Languedoc

Wijnreis in de buurt van Montpellier, voor echte avonturiers! Deelnemers hebben invloed op het programma (en krijgen korting!). We kunnen de druipsteengrotten van Clamouse bezoeken of het historische adelaarsnest Saint Guilhem-le-Désert hoog boven de canyon van de Hérault. Vast punt: biodynamisch wijngoed Mas Zénitude.

Culinaire reis met Onno Kleyn

Een culinaire ontdekkingsreis voor smulpapen met Volkskrant-columnist Onno Kleyn (en mijzelf!). We verblijven in een TOP-chambre d’hôte in Séguret in het zuidelijk Rhônegebied. Ingrediënten: inkopen doen op de markt van Vaison-la-Romaine, koken met Onno in de professionele keuken van de B&B, olijfolieproeverij, chocolade en wijn combineren, wandelen naar wijndorp Gigondas.

wijnreis sardinie

Wijn-spijsreis op Sardinië

Houd je van authentieke streekgerechten, natuur, contact met de bevolking, rust, ruimte en zonsondergangen boven zee? Vind je het leuk om onbekende, zeer goede wijnen te ontdekken? Ga dan mee met de wijnspijsreis Sardinië! Ook heel goed om te ontstressen, want Sardinië is een van de blue zones. Relaxen en bijkomen.

Bubbelwijnweekend Holset

Driedaags wijnweekend in Zuid-Limburg. Wandelen in het heuvelland en sfeervol overnachten op Domein Holset, waar ze uitsluitend mousserende wijn maken. We gaan op bezoek bij de beste wijnmaker van Nederland, Stan Beurskens. 's Avonds genieten we van de Limburgse keuken.

Overige wijnreizen

Naast de groepsreizen heb ik ook wijnreizen die je kunt doen met jouw eigen groep. Denk aan een vriendengroep, een reunie, een wijngilde… In overleg plannen we de datum en verzorg ik een topweek voor jullie. 

wijnreis portugal

Wijnreis Portugal

Tijdens de wijnreis Portugal bezoeken we twee wijngebieden nabij Lissabon: Alentejo, dé up-coming Portugese wijnregio, en Colares, curieus mini wijngebied aan de rotskust, met zijn schilderachtige wijngaarden en honderdjarige wijnstokken in het zand. We bezoeken Bart de Vetten, met zijn wijngaard in Arraiolos. De mooiste overnachting is het droomhotel bij Sintra.

Wijnreis Zuid Afrika

Wijnreis langs bijzondere, biologisch-dynamische wijnboeren, die in Zuid-Afrika echt een verschil proberen te maken. Zowel met hun wijn, als door hun manier van werken en leven. Vanuit Stellenbosch, Wellington en Kaapstad gaan we wijnproeven bij deze fantastische mensen, maken we wandelingen en eenmaal een “wijnfietstocht”.

Gastronomische wijnreis Barolo

Exclusieve gastronomische wijnreis in het Barologebied. Top-adressen, topwijnen, toprestaurants, de witte truffel . . . Herfstige bossen, zon boven nevels in de dalen, kastelen op de heuvels, patchwork van kleurige wijngaarden. In de verte besneeuwde Alpentoppen. Glamour naast eenvoud; exclusieve topwijnen en picknicken in een dorpsparkje.