Wijnreizen

Voor wijnreizen ben je bij mij aan het juiste adres. Ik zorg dat je optimaal geniet, maximaal ontzorgd wordt, bijzondere ervaringen opdoet en ook nog wat over wijn leert. De groepen bestaan uit 8 tot 14 deelnemers. Er zijn twee reisleiders, wat veel flexibiliteit biedt, bijvoorbeeld om wandelingen in te korten / te verlengen. De reizen zijn ongeveer een week. Je bent uiteraard vrij om er zelf dagen aan vast te plakken.

Tip: sommige reizen staan niet in de agenda maar zijn wel te boeken voor je eigen groep. Kijk hier:

Wijnweekend Holset

Driedaags wijnweekend in Zuid-Limburg. Wandelen in het heuvelland en sfeervol overnachten op Domein Holset, waar ze uitsluitend mousserende wijn maken. We gaan op bezoek bij de beste wijnmaker van Nederland, Stan Beurskens. 's Avonds genieten we van de Limburgse keuken.

wijnreis luxe

Mediterraan Slovenië

Wijn en gastronomie in het westen van Slovenië! Opkomend wijnland, land van ‘orange wines’ en rijke culinaire tradities. De natuur en de wijngaarden zijn zo mooi, je waant je in Toscane of Piemonte. We bezoeken zeven wijnboeren die allemaal natural wines maken. De mediterrane kust heeft alle ingrediënten voor een Vinaventura wijnreis.

Wijnreis Alto Adige

7-daagse reis vanuit een heerlijk hotel in Caldaro / Kaltern, een van de mooiste wijndorpen van Alto Adige. Een wijngebied van overweldigende schoonheid, de overgang van Alpien naar Mediterraan met ‘best of both sides’. Het heeft de zuidelijke zon, goede olijfolie, pasta en een perfect kopje cappuccino. Tegelijkertijd vind je er de indrukwekkende, ruige Dolomieten, een lange wandeltraditie en knusse bergrestaurants. Tip: neem de slaaptrein naar Bolzano. (de gekochte wijnen neem ik voor je mee terug).

wijnreis sardinie

Wijn-spijsreis op Sardinië

Houd je van authentieke streekgerechten, natuur, contact met de bevolking, rust, ruimte en zonsondergangen boven zee? Vind je het leuk om onbekende, zeer goede wijnen te ontdekken? Ga dan mee met de wijnspijsreis Sardinië! Ook heel goed om te ontstressen, want Sardinië is een van de blue zones. Relaxen en bijkomen.

Overige wijnreizen

Naast de groepsreizen heb ik ook wijnreizen die je kunt doen met jouw eigen groep. Denk aan een vriendengroep, een reunie, een wijngilde… In overleg plannen we de datum en verzorg ik een topweek voor jullie. 

wijnreis portugal

Wijnreis Portugal

Tijdens de wijnreis Portugal bezoeken we twee wijngebieden nabij Lissabon: Alentejo, dé up-coming Portugese wijnregio, en Colares, curieus mini wijngebied aan de rotskust, met zijn schilderachtige wijngaarden en honderdjarige wijnstokken in het zand. We bezoeken Bart de Vetten, met zijn wijngaard in Arraiolos. De mooiste overnachting is het droomhotel bij Sintra.

Wijnreis Zuid Afrika

Wijnreis langs bijzondere, biologisch-dynamische wijnboeren, die in Zuid-Afrika echt een verschil proberen te maken. Zowel met hun wijn, als door hun manier van werken en leven. Vanuit Stellenbosch, Wellington en Kaapstad gaan we wijnproeven bij deze fantastische mensen, maken we wandelingen en eenmaal een “wijnfietstocht”.

Gastronomische wijnreis Barolo

Exclusieve gastronomische wijnreis in het Barologebied. Top-adressen, topwijnen, toprestaurants, de witte truffel . . . Herfstige bossen, zon boven nevels in de dalen, kastelen op de heuvels, patchwork van kleurige wijngaarden. In de verte besneeuwde Alpentoppen. Glamour naast eenvoud; exclusieve topwijnen en picknicken in een dorpsparkje.